Ontmoet spreker Maarten Bordewijk: IT-servicemanagement & Security

Klaar voor ‘Explore the Solution’ op 11 juli? Van 15.10 – 15.50 uur deelt Maarten Bordewijk zijn expertise in Enterprise Architecture, Service Management, Agile, en Organizational Behavior. Bereid je voor op een interactieve sessie! Alvast een tipje van de sluier hieronder. Lees je mee?

Hi Maarten, wat fijn dat we nog even kunnen kletsen over het event. Wat ga je onze bezoekers vertellen op 11 juli?  Nou, de sessie is echt een combinatie van informatie én doen. Ik zal dus niet alleen vertellen, maar we gaan ook een hoop doen, waarbij we gebruik maken van business simulaties. Kennis in de praktijk brengen is moeilijk. Mensen hebben vaak meer nodig dan een certificaat om nieuw verworven kennis toe te passen. Een business simulatie is een consultancy- en trainingsinterventie waarbij deelnemers actief experimenteren en leren door reflectie. We helpen bij het overbrengen van wat is geleerd naar het dagelijkse werk.  Tijdens de sessie gaan we het over de volgende onderwerpen hebben: 
  • Toelichting op IT-servicemanagement (wat is een service en hoe beheer je die?)
  • Wat is de rol van informatiebeveiliging daarbij?
  • Hoe hangt alles samen in een Enterprise Architecture en wat is dan de Security Architecture?
  • In een interactie met de deelnemers wil voor security nagaan wat effectieve zaken zijn met het oog op informatiebeveiliging en de rol van de bedrijfsvoering, informatievoorziening en ondersteunende IT-infrastructuren
  • Bij dit laatste wil ik ook aandacht voor het hoe en de vaardigheden/gedragingen die hiervoor nodig zijn
Gaaf, lekker interactief dus! Wat wil je de aanwezigen meegeven? Ik hoop ze te inspireren voor de nodige samenhang tussen bedrijfsvoering, informatievoorziening en IT-diensten. Zodat ze naar huis gaan met ideeën over wat samenhang inhoudt en hoe dit – binnen hun eigen bedrijf of team – aangepakt kan worden.  Hoe kijk jij naar onze visie: “the new wave of IT-professionals”? Als trainer in het bedrijfsleven en docent op de Hogeschool heb ik ervaren dat de nieuwe golf van IT-professionals bedreven is in nieuwe technieken en deze als “native” toepassen. Daarbij zijn ze vaak in staat om, flexibel en met het nodige aanpassingsvermogen, zich aan te passen aan de behoeften van opdrachtgevers. Ook de “soft skills” en het reflectievermogen zijn daarbij goed ontwikkeld. Daarnaast is het voor bedrijven en organisaties van groot belang. Het is een ‘elan’ dat duurzame innovatie mogelijk maakt. Ik vind het fascinerend om in mijn rol en de opdrachten die ik vervul, een rol te kunnen spelen in de ontwikkeling van deze young professionals.